Općina dobiva prvu mrtvačnicu na svom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Posljednjih godina Općina Zrinski Topolovac ulagala je u objekte među kojima je jedan od značajnijih novoizgrađeni vatrogasni dom vrijedan milijun i 400 tisuća kuna. Ono što se od objekata trenutno u općini radi je mrtvačnica. Načelnica Jasna Mikles Horvat ističe da je riječ o neophodnom projektu jer od tri općinska groblja još uvijek ni jedno nema mrtvačnicu.

– Na natječaj za izgradnju mrtvačnice prijavljivalo se više puta, čak je i moj prethodnik jednom prijavljivao. No, nikada nije prošlo. Kada sam dala struci da sve to malo pregleda, ispostavilo se da je projekt preskup. Zatim smo ga malo rekonstruirali, dobili realne cijene i podijelili u tri faze. Sad je to napokon prošlo – rekla je Mikles Horvat. Prva faza radova, otkriva načelnica, već je u tijeku.

– Vrijednost je 400 tisuća kuna, od toga smo 150 tisuća dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Samim time, imamo prvu mrtvačnicu na području naše općine – zaključila je načelnica. U drugoj fazi uredit će se staze po groblju te ograde, a u trećoj parkirališta ispred groblja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!