Štefanje želi potaknuti roditelje da djecu nazivaju izvedenicama imena Stjepan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Općina Štefane može se pohvaliti s potporama za svoje mlade mještane. Tako i ove godine nastavljaju s potporama za osnovnoškolsce, srednjoškolce i studente. Osnovnoškolci od Općine dobiju 500 kuna plus radne bilježnice dok srednjoškolci i studenti u džep pospreme po tisuću kuna. Što je još uključeno u potpore za mlade, otkriva načelnik Silvestar Štefović.

– Isto tako sufinanciramo i prehranu u školi. Imamo dvije tisuće kuna naknade za novorođenu djecu plus još dvije tisuće za sve one koji dijete nazovu imenom Stjepan, Štefica ili nekom izvedenicom tog imena. To je atrakcija kod nas s obzirom da je svake godine oko toga za Božić velika priča – naglašava Štefović. Nažalost, tradicije i tradicijskog imena je sve manje.

– Nažalost je sve manje tog tradicionalnog imena. Zato i pokušavamo na ovaj način potaknuti roditelje da to staro tradicionalno ime daju svojoj djeci, ali dosad nije bilo velikog uspjeha – kaže. No, tko zna, u budućnosti će se možda u novom dječjem vrtiću čuti smijeh malih Štefova i Štefica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!