Dogovoreno obilježavanje 30. godišnjice osnutka II. čazmanske bojne 105. brigade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ove godine obilježit će se 30. godišnjica osnutka II. čazmanske bojne 105. brigade HV-a te 10. obljetnica rada i djelovanja Udruge klub II/105 koja okuplja branitelje s područja nekadašnje Općine Čazma, a današnjeg područja grada Čazme i općina Ivanska i Štefanje. Zbog toga je održan sastanak načelnika Ivanske Željka Mavrina i Štefanja, Silvestra Štefovića s gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom te županom Markom Marušićem i njegovom zamjenicom Marijom Jungić. Više o tome zna gradonačelnik Pirak.

– Inicijativu za ovaj sastanak imali su branitelji s naših područja, konkretno oni koji se nalaze u udruzi II/105, to je druga bojna 105. brigade koju su činili upravo ljudi iz ove danas tri općine, a tada je to bila jedinstvena općina Čazma – pojasnio je. Oni su činili otprilike polovicu 105. brigade. Na sastanku je bilo riječi o tome kako će se obilježiti ove važne godišnjice.

– Ove godine je 30 godina obilježavanja osnutka bojne i u tom smislu smo dogovarali tehnički oko dana obilježavanja koji će biti u Štefanju 19. kolovoza. Dogovarali smo na koji ćemo način to zajednički dostojanstveno obilježiti, zato smo bili okupljeni kako načelnici, tako i čelnici županije – naveo je. Župan Marušić je, kaže, dao punu podršku ovoj inicijativi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!