Poticaji za poduzetnike u Hercegovcu brzo “planu”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Nedavno je općina Hercegovac postala bogatija za još jednog poduzetnika koji je iskoristio općinsku mjeru poticanja razvoja poduzetništva. Cilj koji je općina imala pri raspisivanju Javnog poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Hercegovca radi stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti. Načelnik Boro Bašljan.

– Do sad je 90 posto zahtjeva bilo za postojeće obrte, a u posljednje su vrijeme počeli stizati zahtjevi i za novootvorene obrte. Oni imaju u prvoj godini mogućnost pet tisuća kuna za opremu i troškove kod osnivanja obrta, odnosno poduzetničkog subjekta, može to biti d.o.o ili j.d.o.o – objašnjava. Poduzetnici povlastice imaju i sljedećim godinama postojanja obrta.

– U sljedećoj godini se oni mogu prijaviti za još deset tisuća kuna, a svake tri godine mogu se naknadno prijavljivati za tu mjeru – ističe Bašljan. Javni poziv otvoren je početkom godine, a dokaz da je mjera popularna u općini je potrošeni iznos za samo mjesec dana. Stoga je za poduzetničku mjeru Općina povećala iznos na 140 tisuća kuna.

FOTO: Facebook Općina Hercegovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!