Općina na važnim projektima surađuje s Ministarstvom regionalnog razvoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Započeli su radovi na školsko-sportskoj dvorani u Velikoj Pisanici. Planira se i asfaltiranje prilaza i parkirališta, o čemu će nešto više reći načelnik Fredi Pali.

-Uskoro ćemo u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja urediti dio infrastrukture koja je vezana za školsko-sportsku dvoranu. Konkretno, riječ je o prilazu i parkiralištu koje ćemo asfaltirati do kraja godine – govori. Ipak, postoji problem. Naime, zbog porasta cijena materijala, vrijednost projekta možda se na kraju neće slagati s projektantskim troškovnicima.

-Za ovaj dio što snosi općina Velika Pisanica taj projekt iznosi oko 200 tisuća kuna, no nažalost moramo reći da cijene divljaju kako građevinskog materijala, tako i svega ostalog. Iz tog razloga ne možemo sa sigurnošću reći da će to biti dovoljno – navodi Pali. Dodaje kako je gotovo siguran da će se morati raditi izmjene i dopune proračuna kako bi se namirila razlika u cijeni. Još jedan projekt provodi se na području općine u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja.

-Radi se kompletna promjena krovišta na zgradi općine i našeg društvenog doma, tako da ćemo do kraja ove godine promijeniti krovište, staviti izolaciju i pokriti s novim crijepom – ističe. Općina će snositi veći dio troška, a načelnik se nada da će oba projekta biti dovršena do kraja ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!