Nogostup i ležeći policajci u Podgorcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Mještani Podgoraca u sastavu Rovišća mogu odahnuti jer Općina kreće u rješavanje tamošnjeg prometnog problema koji je velik sigurnosni rizik. Ondje se kako bi sigurnost pješaka bila veća radi pješačka staza.

-Prvo ide zacjevljivanje putnog jarka, nakon toga gore ide kamen i onda uređujemo i sam asfalt i sve ono što je potrebno. Tamo ima puno djece, a to je županijska cesta koja je u jako lošem stanju – navodi načelnik Rovišća Slavko Prišćan.

No, to što je cesta u lošem stanju ne sprječava one željne brzine da si upravo u Podgorcima daju oduška i prohuje mjestom.

-To je jedna vrlo ravna dionica gdje se ponekada neodgovorni vozači voze i brže od 150 kilometara na sata pričaju nam mještani. Oni nas mole da napravimo tzv.ležeće policajce i radit ćemo na tome da u suradnji sa ŽUC-om postavimo barem tri ležeća policajca i usporimo promet jer je to velika opasnost – napominje Prišćan.

Opasnost za koju, drži Prišćan, ne bi imalo smisla staviti radare već su potrebni upravo ležeći policajci kako bi vozači morali dići nogu s papučice gasa.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!