Čazmanski projekt vrijedan 26 milijuna kuna bit će dovršen iduće godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ovih dana u Čazmi se izvođač radova na prvom hrvatskom biološkom bazenu uvodi u posao. Gradonačelnik Dinko Pirak ističe da bi ovaj projekt trebao biti gotov iduće godine.

– Nažalost, to neće biti dovršeno ove godine, ali će biti nagodinu. Kao projekt je zanimljiv, dio je cjelovitog europskog programa koji provodimo, Čazma Natura. Taj projekt vrijedan je 26 milijuna kuna – naveo je. Ovaj ekološki bazen će, zbog činjenice da je prvi tog tipa u Hrvatskoj, zasigurno biti zapažen, smatra gradonačelnik.

– Srce tog projekta je upravo taj prvi ekološki bazen u Hrvatskoj, jedinstven po tome. Svatko tko je prvi može računati na to da bude posebno uočen, posebno zapažen i posebno vrednovan na koncu konca – smatra. Pirak vjeruje da će biobazen privući turiste na područje grada Čazme, osobito ako im se ponudi dobar program. U tom smislu mogli bi pomoći i čazmanski OPG-ovci sa svojim domaćim proizvodima, a na njemu bi mogle uživati i skupine učenika čiji bi učitelji na njemu mogli organizirati program škole u prirodi.

FOTO: Grad Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!