Vatrogasci dobili novo vozilo za intervencije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Vatrogasci DVD-a Ivanska su bogatiji za novo vozilo za specijalne intervencije koje je iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija nabavilo Ministarstvo poljoprivrede. To pick up vozilo je upravo ono što ivančanskim vatrogascima treba za intervencije obzirom na tamošnji teren.

-Naš kraj je brežuljkast i imamo dosta problema s dolaskom na požare. Mi imamo vatrogasni kamion od 5500 tisuća litara, ali su nam ceste dosta loše, pa imamo problema. To vozilo će nam služiti za intervencije na šumske požare i požare otvorenog prostora – kaže predsjednik DVD-a Ivanska Ivica Bok.

Požari pogotovo u ova doba godine nisu neuobičajeni.

-Danas imate deset kombajna vani, evo neki dan se zapalila balirka. Kod nas je to normalno, zapali se balirka i nama je problem ući u polje, a taj auto je rođen za to – ističe Bok.

Ivanska je uz to, dodaje Bok, smještena tako da javne vatrogasne postrojbe iz Bjelovara, Čazme i Garešnice ne mogu do njih doći u operativnih 15 minuta zbog čega i imaju jako dobrovoljno vatrogasno društvo.

-Mi smo tu operativno jaki, imamo dvadeset ljudi pod liječničkim pregledima, osiguranih i školovanim – ističe Bok.

No, ključno je imati i kvalitetnu opremu. Za to da se novo vozilo potpuno opremi potrebno je oko 100 tisuća kuna. Ne uspiju li to povući kroz neki natječaj vatrogasci DVD-a Ivanska će opremu skinuti s drugog vozila, a očekuju i potporu Općine s kojom, ističe Bok, imaju odličnu suradnju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!