Predstavljaju nam se delicije, kultura iz Makedonije, Albanije, Italije…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Obavještavamo vas o aktivnosti “Interkulturalna večer” koja će se održati u petak 30.srpnja u 18:00h u Udruzi Impress na adresi Ivana Zajca 3 Daruvar. Bit će to prigoda za upoznavanje novih volontera i otkrivanje o njihovim zemljama, kulturama i tradicijama te prilika za poželjeti dobrodošlicu novim sugrađanima Daruvarčana koji su došli kroz Impress dalje pomagati zajednici na dva mjeseca.

Uz to izložena će biti i besplatna tradicionalna jela koja će pripremiti volonteri. Zemlje iz kojih dolaze volonteri su Makedonija, Srbija, Albanija, Slovenija, Italija, Rumunjska, Armenija, Kosovo, Turska i Pakistan. Sigurni smo da će svatko za sebe pronaći nešto što ga zanima te će svi posjetitelji osjetiti kao da su proputovali svijet. Volonteri, koji su ujedno mladi stručnjaci kao što su prof. kineziologije, radni terapeuti, međunarodnih odnosa i drugi, će zajedno sa zaposlenicima kroz razdoblje koje borave s nama pomoći osobama starije životne dobi, djeci i mladima,  organizirati besplatne plesne radionice, besplatne radionice stranih jezika, pomoć pri učenju, znanstvene radionice, društvene igre, sportske aktivnosti,  vježbe koncentracije, vježbe za poboljšanje pamćenja, informativne i online aktivnosti vezano za prevenciju nasilja i brojne druge aktivnosti.

Aktivnost interkulturalna večer održava se u sklopu projekta Kuća Mogućnosti koji  se provodi s Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava i Gradom Daruvarom, a održava se sukladno epidemiološkim mjerama. Ukupan iznos projekta je 1.986.166,00 kn, a Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1.688.241,10 kn.

Udruga Impress kroz cijelu godinu nudi besplatnu pomoć pri učenju, besplatne radionice učenje stranih jezika, razne društvene igre, kulinarske radionice, IT radionice, plesne i likovne programe, filmske večeri, jutarnje razgibavanje za umirovljenike, edukativne radionice za roditelje, šetnje i još puno raznolikih aktivnosti za sve uzraste.

Ukoliko Vam treba mjesto za educiranje, upoznavanje novih ljudi i novih kultura Impress je pravo mjesto za Vas. Vrata Udruge Impress otvorena su za sve besplatno svaki radni dan od 7 do 21h, a u ovo vrijeme kada je sve prisutnija i anksioznost među ljudima, mjesto gdje se svi osjećaju dobro došli i prihvaćeno te mogu zajednički kreativno stvarati je više nego dobrodošlo.

Volonteri su snimili i video s kojim pozivaju sve građane da posjete interkulturalnu večer: https://bit.ly/37odb7f

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!