U grad se napokon vratio smjer opće gimnazije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Nakon dvije godine, u Srednjoj školi „August Šenoa“ u Garešnici, od jeseni će ponovno biti uspostavljen prvi razred Opće gimnazije. U garešničkoj Srednjoj školi za prvi razred gimnazije prijavilo se više od 15 učenika, a polaznici će dobiti i potporu iz gradskog proračuna. Radilo se o velikom problemu kojem je Grad odlučio stati na kraj.

– Dvije godine nismo imali popunjen obrazovni program gimnazije u gradu Garešnici. Velik je to problem zato što ponajbolji učenici odlaze iz grada. Naravno da nam je želja biti im podrška – rekao je gradonačelnik Garešnica Josip Bilandžija.

Iako Grad nema obvezu davati novčane potpore jer nije osnivač srednje škole, želja je bila održati taj obrazovni smjer, dodaje. – Sufinanciramo nabavu udžbenika u iznosu od tisuću učenika po svakom učeniku ili učenici koji upiše program opće gimnazije. Tako ćemo pomoći njima, ali i cijelom programu gimnazije za koji se nadam da će ostati u našem gradu – kazao je garešnički gradonačelnik.

Za sve smjerove garešničke Srednje škole dovoljno je učenika za razredna odjeljenja, a najmanji interes ove je godine za smjer stolara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!