Končanica pomaže od malih nogu do odraslog čovjeka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Svake godine Općina Končanica redovito brine o svojim najmlađim mještanima. Tako se za svu novorođenu djecu s područja općine izdvaja po tisuću kuna. Isto tako, sufinancira se i dječji vrtić te jaslice u Daruvaru. Kakve potpore očekuju mlade, otkriva načelnik Zlatko Bakunić.

– Što se tiče potpora za mlade, kod samozapošljavanja odnosno otvaranja vlastitog obrta dajemo po pet tisuća kuna. Zatim, 10 tisuća kuna dajemo za kupnju kuće ili adaptaciju. Naravno, po zamolbama i ako ima potrebe, izdvajamo i za socijalu i to dosta, gotovo 400 tisuća kuna – kaže načelnik.

Pomaže se i školarcima i to kupovinom radnih bilježnica jer udžbenike sada osigurava država. No, potporama tu nije kraj. – Sufinanciramo i terensku nastavu, školu plivanja, školu skijanja u Češkoj – što više toga možemo. Po meni su ta izdvajanja za mlade veliki plus, moji suradnici i ja uvijek smo bili za to – navodi Bakunić.

Općina se može pohvaliti i velikim brojem udruga poput Češke Besede, Hrvatsko kulturno umjetničkog društva Pougarje te NK Ribar Končanica koji je ovaj mjesec zauzeo prvo mjesto Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije. Svim svojim udrugama Općina također stoji na raspolaganju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!