Grad svoje odmaralište udrugama daje besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Nakon što je krajem prošle godine raskinut ugovor s jednom zadarskom tvrtkom koja je bila u najmu, Grubišno Polje i Veliki Grđevac ponovno žele svoje jadransko odmaralište Diklo staviti na raspolaganje mještanima. Odmaralište je očišćeno i sanirano kako bi se u njemu moglo ljetovati, a Grubišno Polje ga je ovog ljeta odlučilo ponuditi svojim udrugama. Grubišnopoljske udruge u gradskom odmaralištu u Diklu mogu ljetovati po više nego povoljnim uvjetima.

-Grad je donio odluku da im korištenje, ali samo korištenje prostora bude besplatno, a udruge si moraju same organizirati prijevoz i hranu i pridržavati se epidemioloških mjera na putu i dok su tamo – tumači Marina Kamber iz grubišnopoljske turističke zajednice.

Nije određeno koliko dugo koja udruga može biti u odmaralištu, ali Kamber na osnovu prijašnjih iskustava vjeruje da neće biti zloporaba.

-Ni prije nije bilo tako. Nitko si nije prisvojio odmaralište na mjesec dana već su uglavnom svi bili tjedan do deset dana. Nitko nije uzurpirao odmaralište duže od toga, pa pretpostavljam da ni sada netko neće imati želju biti mjesec dana – kaže Kamber.

Sve grubišnopoljske udruge koje žele ljetnu avanturu i odmor se trebaju javiti gradskoj turističkoj zajednici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!