Berečanima se dijele kante za plastiku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Na području berečke općine je počela podjela zelenih kanti s narančastim poklopcem, a na kućnu adresu ih dobiva svih 368 kućanstava te općine koja plaćaju odvoz otpada. Te nove kante služe za odlaganje plastičnog otpada i zamijenit će vreće koje su do sada Berečani imali.

-Sve što je plastično osim boca pesticida i kanistara od motornih ulja, a ovo sve drugo je plastika: šampon, omekšivač, ocat, kutije od sladoleda, od vrhnja, jogurta, boce sokova, vrećice mesa, sva ta ambalaža se može bacati u kutiju – tumači kontrolor garešničkog Komunalca Đuro Hećimović.

Iako se na berečkom području otpad već neko vrijeme prikuplja odvojeno, Hećimović se na terenu kod podjele kanti ipak susreće i s pomalo neočekivanim situacijama.

-Neki se ljute kada spomenem kantu i kažu da oni pale da njima ne treba. Ima svega, kažu da im ne treba kanta, a kada se kaže da se ne plaća onda uzmu. Ja kante ostaviti moram – ističe Hećimović.

Nove kante s narančastim poklopcem koje služe za odlaganje plastike su za one koji već imaju kantu za miješani komunalni otpad besplatne i nema opravdanog razloga za paljenje otpada. Plastika se odvozi jednom mjesečno iako će se zbog potrebe broj odvoza vjerojatno povećati na dva u mjesec dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!