Jedna općina BBŽ dobila zahvalnicu za pomoć općini pogođenoj potresom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Općina Hercegovac dobila je zahvalnicu općine Majur za pomoć tamošnjim stanovnicima nakon razornog potresa koji ih je pogodio krajem prošle godine. Načelnik Boro Bašljan otkrio je zašto su pomoć namijenili upravo toj općini.

– Općina Hercegovac je odmah nakon te katastrofe na prvom održanom Općinskom vijeću donijela odluku o prenošenju određenog financijskog iznosa, odlučili smo se da to bude općini Majur koja je slična nama. Riječ je o vrlo maloj općini na Baniji strahovito pogođenom potresom koji je tamo izazvao velike štete – ističe. Zbog velike štete uzrokovane potresom, Hercegovac je uskočio u pomoć na još jedan način – prikupljanjem humanitarne pomoći. Prikupljenim stvarima napunjena su dva kombija.

– Imali smo i nekoliko akcija prikupljanja humanitarne pomoći. To su odmah Dobrovoljna vatrogasna društva po naseljima preuzela na sebe, a u središtu općine, u Hercegovcu je Općina bila nositelj. Sve je to putem Crvenog križa prevezeno u njihova skladišta već rasortirano ovdje kod nas prilikom preuzimanja i vrlo brzo je nastavilo svoj put na Banovinu, tamo gdje je to u tom trenutku bilo i najpotrebnije – naglašava načelnik.

Dodaje kako se pomoć prikupljala tijekom Stare i Nove godine, pa su čak i tijekom neradnih dana organizirana dežurstva kako bi pomoć u što većem opsegu i što prije stigla do onih kojima je bila potrebna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!