Na području grada uskoro postavljeno 80 posto LED rasvjete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Modernizacija javne rasvjete na području Grubišnog Polja ide dalje. Naime, nedavno potpisanim ugovorom s izvođačem radova, grad ulazi u petu fazu radova koji uključuju postavljanje moderne LED rasvjete. S novom fazom doseći će se 80 posto javne rasvjete, navodi gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Sa živinih žarulja prelazimo na LED rasvjetu. Paralelno, to je jedan od projekata koji provodimo jer uvodimo i GIS sustav u Grubišnom Polju iz sredstava pametnih gradova – rekao je Mađeruh.

Spomenutim GIS sustavom moći će se regulirati i javna rasvjeta, dodaje gradonačelnik. – Na taj sustav bit će priključena i mogućnost regulacije javnom rasvjetom s jednog mjesta u gradu. Tri programa u jednom – dodaje gradonačelnik.

Investicija je vrijedna nešto više od 623 i pol tisuće kuna, od čega 171 tisuću subvencionira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Važno je napomenuti da će novu rasvjetu dobiti stanovnici Grbavca, Velike Jasenovače, Velike Barne, Gornje Rašenice, Treglave i Rastovca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!