Sjećanje na 18 pripadnika 105. brigade stradalih na slavonskobrodskom ratištu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SLAVONSKI BROD – Jučer je obilježena 29. obljetnica pogibije 18 hrvatskih branitelja, pripadnika 105. brigade, koji su život položili na slavonskobrodskom ratištu. U spomen na njihovu žrtvu danas je pred spomenikom u Slavonskom Brodu održan prigodan memorijalni program uz polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili i odali počast predstavnici udruga roditelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije, zatim članovi Udruge 105. brigade na čelu s predsjednikom Željkom Paunom i zamjenikom zapovjednika postrojbe Mirkom Antolićem te predstavnici drugih bjelovarskih i slavonskobrodskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Počast su odali i predstavnik Grada Bjelovara i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Igor Crnomarić, predstavnici Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić te predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem.
Molitvu za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu, napose pripadnike 105. bjelovarske brigade, predmolio je kapelan brodske župe sv. Nikole Tavelića, vlč. Davor Tomić.

Tekst i fotografije: Ivica Vlašić, SBTV


PODIJELI S PRIJATELJIMA!