Iako ima tek tridesetak mještana, ulaganja ne nedostaje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Gornja Ploščica je maleno mjesto na području velikotrnovitičke općine. Danas ima tek desetak nastanjenih kuća u kojima živi svega tridesetak mještana. Unatoč tome u to se mjesto ulaže i ne mogu se požaliti na infrastrukturu i to ne zato što je i načelnik općine iz Gornje Ploščice, kroz smijeh kaže predsjednik mjesnog odbora Damir Naraj.

-Selo je asfaltirano, sada se radi na elektrifikaciji, postavljene su nove bandere – navodi Naraj.

Selo još nema kanalizaciju i vodovod, ali se na projektu vodovoda radi, kaže Naraj. Iako je ovo ljeto vruće i suho, bunari mještana nisu presušili što je nažalost dijelom i posljedica promjene slike sela.

-Nekada je selo bilo puno krava i svinja, a sada u selu nažalost više ne postoji niti jedna krava koja bi popila tu vodu, a i svinja gotovo da nema. Potrošnja vode je daleko manja nego što je bila prije – kaže Naraj.

Ipak, uvođenje gradskog vodovoda je nešto što mještani priželjkuju. Ono na što se ne mogu požaliti je društvena infrastruktura jer je mjesni dom uređen.

-Uređen je, klimatizacija je riješena, stavljena je nova kuhinja. Dom nije prevelik, ali je za proslave 50 do 70 ljudi sasvim dovoljan – navodi predsjednik mjesnog odbora.

Plan je i nadograditi terasu doma jer i takvim se potezima osigurava ugodan život u malom mjestu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!