Zrinski Topolovac osigurava bilježnice i klime

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Školska godina samo što nije počela što znači i da se nabava svega potrebnog za povratak u školske klupe ili prvi ulazak u njih zahuktava. Roditeljima učenika nižih razreda u Zrinskom Topolovcu u tome pomaže općina koja je svakom malom đaku osigurala paket bilježnica.

-Znam da to možda nije puno, ali se na ukupnim izdacima koje roditelji imaju ipak osjeti. Bilježnice su već u školi i čekaju svoje vlasnike da ih preuzmu – navodi načelnica Jasna Mikles Horvat.

Zrinski Topolovac nastavlja i s ulaganjima u školske objekte. Za dvije učionice će nabaviti klimu, a ranije su na taj način riješeni ormari, ulazna vrata i podovi i to unatoč tome što općina nije osnivač škole. No, škole su na tom području do sada bile zakinute, pa su morali sami nešto napraviti.

-Djetinjstvo toliko brzo prođe, a lijepe uspomene traju dugo i bilo mi je žao vidjeti kada se oni stari parketi vade van sami od sebe. To se ne može kvalitetno očistiti, djeca su poderala odjeću na tome i morali smo se nekako uključiti jer ipak su to naša djeca i želimo da im djetinjstvo bude što ljepše, a da vrijeme u školi provedu što kvalitetnije – kaže načelnica Zrinskog Topolovca.

Načelnica se nada da će sada od strane županije koja je osnivač škole biti više razumijevanja. Za ulaganje u dvije područne škole na području Zrinskog Topolovca postoji još jedan dobar razlog.

-Mi smo jedina općina u cijeloj županiji koja ima pozitivan prirodni prirast – ističe Mikles Horvat koja drži da bi se i to trebalo uzeti u obzir.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!