Mještani oduševljeni jednodnevnim izletom u Mariju Bistricu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – U organizaciji općine Ivanska u suradnji s Udrugom umirovljenika organiziran je jednodnevni izlet u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Predsjednica Udruge umirovljenika, Milka Fištrović, otkrila nam je da je to već tradicionalan izlet.

– To nam je već tradicionalno da se ide na Mariju Bistricu. Unazad dvije godine naš načelnik nam sufinancira autobus, s tim da su svi mještani općine Ivanska dobrodošli i mogu se pridružiti Udruzi umirovljenika – navodi.

Cijena po osobi iznosila je 100 kuna, a obuhvaćala je kupanje na Jezerčici i ručak. Odaziv je bio nešto slabiji nego proteklih godina pa je ove godine na izlet išlo 60 mještana. Predsjednica Udruge opisuje kako je izlet izgledao.

– Kad smo došli, imali smo slobodno vrijeme, a iza toga se išlo na križni put. Imali smo misu i ispovijed tko je želio. Poslije toga smo svi išli oko oltara, a u 12 sati smo krenuli prema Jezerčicama gdje je u 13 sati bio organiziran ručak i kupanje. Polazak prema Ivanskoj bio je u 18 sati – govori.

Naglašava kako su svi koji su se priključili izletu njime bili oduševljeni, a posebno zahvaljuje i načelniku općine Ivanska, Željku Mavrinu koji je Udruzi osigurao autobus te tako pomogao umirovljenicima sa svog područja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!