Štefanje nabavilo kante za plastiku za kućanstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Iskorak u gospodarenju otpadom su napravili u Štefanju. Općina je nabavila 604 kante s narančastim poklopcem vrijedne 120 tisuća kuna pri čemu ona sama financira 15 posto tog iznosa, a ostatak daje Fond za zaštitu okoliša. Kante se mještanima Štefanja dijele, za njih ne moraju ništa dodatno plaćati, a s kantama stižu i upute.

-U tu kantu ide plastika, ona zamjenjuje žutu vreću. Naši su građani uz kantu dobili i detaljne upute o tome kako se prikuplja reciklabilni otpad i nadam se da će to pomoći da smanjimo količinu otpada koji predajemo i da ćemo imati više otpada za oporabu – kaže načelnik Silvestar Štefović.

U Štefanju za to imaju i dodatan motiv. Uskoro naime moraju izabrati novog koncesionara koji će odvoziti otpad, pa se, najavljuje Štefović, može očekivati poskupljenje te usluge. I tu dolazi važnost recikliranja.

-Odvojenim prikupljanjem otpada ćemo građane poticati da sami sebi smanjuju cijenu odvoza jer ako će imati manje otpada koji se ne može oporabiti, manje će i platiti, a odvoz plastike i ostalih oporabljivih stvari se neće dodatno naplaćivati – ističe štefanjski načelnik.

Stoga, ako ne zbog okoliša, mještani Štefanja će trebati odvajati otpad zbog svojih novčanika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!