Svakom upisniku u prvi razred srednje škole po tisuću kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Da se grad Grubišno Polje itekako brine o svojim mladim stanovnicima, potvrđuje gradska potpora koja osigurava tisuću kuna učenicima prvih razreda srednje škole Bartola Kašića. U skladu s time objavljen je javni poziv na koji se roditelji ili skrbnici učenika mogu javiti do 15 rujna ove godine. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh kaže da je Gradu želja da srednja škola bude regionalni bazen obrazovanja.

– U dogovoru s ravnateljicom želimo u tom projektu, koji će se nadograđivati, stimulirati upis učenika u prve razrede srednje škole. Mislim da je to dobro odjeknulo – kaže Mađeruh.

Mjera je dobro odjeknula jer je grad uspio u svom planu da poveća broj učenika u srednjoj školi. – Upisali smo 17 učenika više nego prošle godine. To nas veseli jer su možda upravo potpore koje dajemo tome rezultirale – zaključuje gradonačelnik.

Ove godine tako je u prvi razred srednje škole upisano 59 učenika. Korisnici koji su ostvarili pravo na pomoć za nabavu udžbenika po drugoj osnovi u cijelosti nemaju pravo na potporu za nabavu udžbenika po ovom Javnom pozivu. Također, potporu ne ostvaruju niti učenici koji ponavljaju prvi razred srednje škole. Potpora za nabavu udžbenika isplatit će se na tekući ili žiro račun korisnika. Postoje i određene obveze – ako nadležno upravno tijelo utvrdi da se dijete korisnika tijekom školske 2021./2022. godine ispisalo iz Srednje škole u Grubišnom Polju te ukoliko je korisnik prava iz ove Odluke prilikom podnošenja zahtjeva dao lažan iskaz ili predočio lažnu dokumentaciju s ciljem da ostvari pravo na potporu, ili ako je nakon podnošenja zahtjeva došlo do bitne promjene činjenica, uvjeta i okolnosti, a da to nije prijavio, izgubit će pravo na potporu i dužan je vratiti sredstva koja je dobio. Zahtjevi se podnose Stručnoj službi Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja, na propisanom obrascu sa svim propisanim prilozima, neposredno ili putem pošte na adresu Grad Grubišno Polje, Trg bana Josipa Jelačića br. 1, 43 290 Grubišno Polje u razdoblju od 2. kolovoza do 15. rujna 2021. godine, svaki radni dan od 7 – 15 sati u kancelariji broj 30, ili na e-mail strucnasluzba@grubisnopolje.hr. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!