Dio čazmanskih mališana uselio – vatrogascima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U čazmanski dječji vrtić ove je godine pristigao rekordan broj prijava. Tako će od rujna DV Pčelica Čazma polaziti šezdeset i troje novih korisnika, od čega čak 35 jasličara.

-Zbog toga smo oformili četvrtu jasličku skupinu za djecu u dobi od 1. do 3.g., prvi put u povijesti vrtića. U vrtiću će biti 8 skupina kao i do sada, a imat ćemo i privremenu izdvojenu lokaciju – napominje Martina Kovač, ravnateljica DV Pčelica Čazma.

Ona će biti na adresi Alojza Vulinca 1, u prostoru DVD-a Čazma, na katu površine gotovo 150 m2. Prostor je uređen i prilagođen djeci jasličke dobi, a radove je financirao Grad Čazma.

-Jedan smo od rijetkih, možda čak i jedini grad u okruženju u kojem do sada nikad nije bilo listi čekanja na upis u vrtić jer smo uvijek nalazili načina da upišemo svu djecu. Ove godine imamo rekordan broj pa smo odlučili rasteretiti vrtićki objekt i djeci omogućiti dodatni prostor, kako bi i njima i odgajateljicama bilo udobnije. U planu za buduće razdoblje nam je gradnja još jedne vrtićke zgrade – rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

U novom prostoru boravit će osamnaestero djece jasličke dobi o kojima će skrbiti dvije odgojiteljice, a prostor će održavati jedna spremačica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!