Općina sufinancira vrtiće sa 70 posto ukupnog iznosa dok ne izgrade vlastiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Potpuna projektna dokumentacija za izgradnju dječjeg vrtića u Štefanju prošlog je tjedna predana i uskoro će se kandidirati na mjeru 7 4 1. Načelnik Silvestar Štefović nada se da će na natječaju dobiti zeleno svjetlo te izgradnjom vrtića podići standard života u svojoj općini. Otkriva koliko bi vrtić trebao doći općinu.

– Prva procjena vrijednosti prije svih troškovnika je u granicama onoga što se može dobiti, dakle oko milijun eura, nešto malo više ili manje, to će ovisiti o cijenama građevinskih materijala i radova kakve će biti u trenutku kad će se ići u izgradnju – navodi.

Kako cijene rastu, o točnoj vrijednosti projekta zasad je teško govoriti, no nada se Štefović da općinski proračun neće imati dodatno opterećenje od planiranog. Općina i sad sufinancira vrtiće za svoje najmlađe stanovnike.

– Mi sad financiramo 70 posto cijene vrtića našim sugrađanima koji djecu vode u vrtić u grad Bjelovar, Čazmu. Gdje god da ih vode, mi plaćamo 70 posto te cijene, a nadamo se da ćemo moći imati povoljnije cijene za naše sumještane kad ćemo imati svoj vrtić – naglašava Štefović koji smatra da bi dječji vrtić u općinu mogao privući nove mlade obitelji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!