Školarci uskoro podstanari u Kulturnom centru?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U općini Rovišće u tijeku je obnova tamošnje osnovne škole i školsko-sportske dvorane vrijedna 12,9 milijuna kuna. U toj matičnoj školi smješteno je 20 razrednih odjela, od čega je pet razredne nastave i 15 predmetne nastave. Stari dio škole izgrađen je 1965. godine, 2001. je škola dograđena sa četiri nova kabineta dok je 2003. izgrađena školsko sportska dvorana. Trenutačna obnova u početnoj je fazi, kaže načelnik Slavko Prišćan.

– Radi se na čišćenju unutarnjeg dijela škole, izbacivanju starih parketa te svega onoga što je dotrajalo. Počinje se betonirati i podloga kako bi se mogli postaviti novi parketi. Isto tako, krenulo se raditi na rekonstrukciji krovišta, a kroz nekoliko dana radovi će krenuti i na školsko-sportskoj dvorani. Posao ide zacrtanim planom, ništa ne kasni, a mogu reći da se radi čak brže od očekivanog. Nadamo se da će cijeli projekt završiti ranije no što je to planirano kako bi se učenici što prije mogli vratiti u svoju školu – navodi načelnik Prišćan.

Trenutačno je tako iz rovišćanske škole jedan dio učenika od petog do osmog razreda smješten u Kapeli i Skucanima dok se nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda odvija u Kraljevcu. Zbog težih uvjeta, ali i vožnje, načelnik u razgovoru s roditeljima i ravnateljicom razmišlja o opciji da se nastava za učenike odvija u Kulturnom centru u Rovišću.

– Razgovarao sam s roditeljima koji bi htjeli da učenici imaju bolje uvjete nego što je to trenutačno u Kraljevcu te da ne putuju. Stoga zajedno s ravnateljicom i roditeljima pokušavamo naći rješenje. Ako ćemo dobiti odobrenje od Agencije za plaćanje i Ministarstva obrazovanja, možda bismo uspjeli učenike smjestiti u Kulturni centar u Rovišću gdje ima dovoljno prostora. Jasna je stvar da bi morali raditi određene preinake, ali to bi puno značilo roditeljima i učenicima koji bi bili bliže svojim kućama. Nadamo se uspješnom rješenju – zaključio je Prišćan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!