Veliki Grđevac planira graditi novi vrtić za stotinu djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – U Velikom Grđevcu se uskoro planira krenuti u pokretanje projekta vrtića i jaslica koji je već pripremljen i samo čeka natječaj na kojem bi se osigurao novac. Vrtić će se graditi na parceli u vlasništvu općine, navodi načelnik Tomislav Pavlečić.

– Projekt je vrijedan 12 milijuna kuna, to nam je malo problem što je riječ o dosta velikom projektu, ali ima potrebe za takvim objektom jer nam nedostaju jaslice i mjesta u vrtiću – otkriva.

Predviđeno je da vrtić može pohađati stotinu mališana, a Pavlečić otkriva zašto su se odlučili na takav kapacitet.

– Sve općine u blizini koje su gradile vrtić s kapacitetom za 50-ak mališana sada su u problemu jer nemaju dovoljno mjesta. Svi vrtići su popunjeni, neki prebacuju djecu iz jedne općine u drugu ili u gradove. Kod nas u dječjem vrtiću sada ima 45 klinaca, a na čekanju je njih 18 – ističe.

Osim toga, dobili su puno upita roditelja o jaslicama te izračunali kako bi trebalo osigurati mjesto za bar 80 mališana. Pavlečić se nada kako će mjere za poboljšanje života u općini Veliki Grđevac utjecati na mještane te kako će se oni češće odlučivati na zasnivanje obitelji upravo u tom kraju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!