Branitelji se okupili na tradicionalnom natjecanju u Čazmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

26. Športsko natjecanje invalida domovinskog rata BBŽ održano u Čazmi
ČAZMA – HVIDRA Čazma i Grad Čazma u subotu, 8. listopada bili su domaćini XXVI. Športskih natjecanja invalida domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije. Sudjelovale su udruge HVIDRE iz svih gradova Bjelovarsko-bilogorske županije, a održana su natjecanja u streljaštvu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom tenisu i ribolovu.
Na svečanom otvorenju, dobrodošlicu svima zaželio je Darko Kajfeš, predsjednik HVIDRE Čazma. Sve branitelje je pozdravio Mladen Marinković, predsjednik županijske HVIDRE, dok je u ime Bjelovarsko-bilogorske županije govorila zamjenica župana, Tanja Novotni Golubić.
Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak svima je zaželio da iz Čazme, nakon natjecanja, odu s lijepim dojmovima te da istinu o Domovinskom ratu, koju stalno treba ponavljati, ponavljaju mladima i onima koji trebaju učiti iz naše povijesti.
XXVI. ŠNIDOR otvorio je predstavnik Ministarstva Hrvatskih branitelja, Dinko Tandara.
– Vaše druženje i vaša suradnja je itekako bitna, a to je potrebno i našoj županiji da bi mogla dalje. Bitno je bilo ’91. i ’95., bitno je i sada da ste skupa i da smo prijatelji kao onda kada je to bilo potrebno – kazao je Tandara i obećao pomoć Ministarstva branitelja u svim daljnjim aktivnostima.
Nakon svečanog otvorenja, kod spomenika braniteljima u centru Čazme položeni su vijenci i zapaljene svijeće poginulim braniteljima s područja Grada Čazme. XXVI. ŠNIDOR u Čazmi je bio prilika da se pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara upozna s radovima na zgradi u kojoj će braniteljske udruge s područja Čazme imati svoje prostorije.
Bivša zgrada Teritorijalne obrane se još uvijek obnavlja i u njoj će svoje mjesto naći u prvom redu branitelji, no i neke druge udruge.
– Vanjštinu zgrade smo odradili i obnovili, u tijeku je unutarnje uređenje, izvođač radova je uveden u posao i očekujem da će se Ministarstvo branitelja jednim dijelom uključiti u ovaj završni dio, prije svega uređenja i same postave spomen sobe koju ćemo opremiti. Tu smo da razgovaramo i vjerujem da će nas Ministarstvo u tome podržati – rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.
I Ministarstvo branitelja je zbog pandemije koronavirusa zadnje dvije godine ostalo bez dijela sredstava koja su usmjerena za druge potrebe, rekao je Tandara i dodao kako zna da je zahtjev za pomoć upućen u Ministarstvo te da će se zauzeti da Ministarstvo pomogne koliko će biti u mogućnosti.
– Nama je u interesu da se naši branitelji ne razilaze, da imaju svoj prostor, spomen sobu i da se mogu družiti na jedan normalan način i funkcioniraju na normalan način, a ne da se sastaju po kafićima i restoranima. Vjerujem da ovdje neće izostati pomoć i siguran sam da ćemo pomoći u jednom dijelu – rekao je Tandara.
FOTOGRAFIJE: D. KIRIN

PODIJELI S PRIJATELJIMA!