Seminar u korist malih OPG-ovaca u Velikoj Pisanici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Lokalno akcijska grupa Sjeverna Bilogora objavila je natječaj za provedbu Potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Prijave kreću od 25. listopada, a načelnik Velike Pisanice Fredi Pali otkrio je više o ovom natječaju.

– Naša Lokalna akcijska grupa objavila je novi natječaj za manja Obiteljska poljoprivredna gospodarstva gdje se mogu javiti svi koji za to imaju uvjete. Natječaj će pomoći tim manjim OPG-ovima za kupnju poljoprivrednih strojeva koji ne moraju biti novi, već mogu biti i polovni – pojašnjava. Načelnik ističe kako je na području općine već nekoliko manjih opg-ova pripomoglo u realizaciji svojih projekata i ideja upravo putem ovakvih natječaja. Sutra će se u zgradi velikopisaničke općine u 19 sati održati seminar kako bi se mještani triju općina pobliže upoznali s ovim natječajem.

– Na jednovečernjem seminaru ljude će se upoznati sa svim kriterijima kako bi se mogli javiti na taj natječaj. Seminar će se održati za područje triju općina – Nove Rače, Velikog Grđevca i Velike Pisanice u dvorani naše Općine – navodi. Pali naglašava kako je riječ o dobrom natječaju za koji na području devet općina u kojima djeluje LAG Sjeverna Bilogora ima puno interesa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!