Veliki Grđevac za osmero mališana izdvojio 22 tisuće kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Treći put ove godine u Velikom Grđevcu su roditeljima novorođenčadi uručene općinske jednokratne novčane pomoći. Za osmero mališana koliko ih je bilo ovoga puta, Općina je izdvojila 22 tisuće kuna, a načelnik Tomislav Pavlečić vjeruje da će takvih dodjela ove godine biti još.

-Imamo informacije da će biti još mališana, a svake godine nam tridesetak novih klinaca dođe u Veliki Grđevac, odnosno toliko ih se rodi – kaže Pavlečić.

Veliki Grđevac za prvo dijete daje dvije tisuće kuna, a za svako sljedeće po tisuću kuna više, pa tako za drugo dijete obitelj dobiva tri tisuće, za treće četiri, a za četvrto pet tisuća kuna. Svjestan je Pavlečić da općinska potpora nije razlog zbog čega se netko odluči na proširenje obitelji, ali ona je ipak lijepa gesta i dobrodošla pomoć.

-Roditelji nemaju dijete zbog dvije tisuće kuna naknade, ali za prvu priču gdje se nabavlja oprema za tako male klince to dobro dođe – iskren je velikogrđevački načelnik.

To je, ističe Pavlečić, najbolja od svih općinskih potpora, najslađa i najbolje uložen novac jer je to dokaz da mladi ostaju u Velikom Grđevcu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!