Grad kandidirao dva projekta – Centar malih sportova i Vatrogasni centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Centar malih sportova i Vatrogasni centar dva su nova kandidirana projekta Grada Grubišnog Polja. Naime, kroz Program ruralnog razvoja lokalne uprave Grad je mogao kandidirati najviše po dva projekta u različitim mjerama. S obzirom na to da Grubišno Polje ima pripremljenu dokumentaciju i na natječaj Ministarstva poljoprivrede kandidirao je spomenuta dva. Jedan od njih je Centar malih sportova u Velikim Zdencima, kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Riječ je o sportskim terenima u Velikim Zdencima gdje je Gradsko vijeće još ranije donijelo odluku da te terene možemo koristiti za građenje na vlastitom zemljištu. Sportski tereni su na prostoru ZRC-a, gdje će putem mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja provesti projekt izgradnje toga centra – dodaje gradonačelnik.

Procijenjena vrijednost Centra malih sportova je devet milijuna kuna, a najviše se kroz mjeru može ostvariti sedam milijuna europskog novca. Drugi projekt koji je Grad kandidirao je izgradnja Vatrogasnog centra za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava.

– I ta je investicija oko devet milijuna kuna, što je blizu gornje granice vrijednosti projekta koji se može financirati novcem europske unije. Projekti su aplicirani putem Razvojne agencije AGRO za razvoj grada – rekao je Mađeruh.

Iako projekti još nisu odobreni, gradonačelnik vjeruje da će biti dobro bodovani te da će dobiti odobrenje. Ako sve prođe prema planu, procjenjuje se da će Grad morati izdvojiti ukupno tri do četiri milijuna kuna.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!