Do kraja godine Općina planira realizirati dva značajna projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – “Uređenje pristupne ceste i pješačke staze na groblju u Ladislavu” i “Uređenje pješačkih staza, parkirališta i komunalnog otoka u Hercegovcu” dva su značajna projekta za čiju je realizaciju Općina Hercegovac nedavno potpisala i ugovor s izvođačem radova. Vrijednost radova iznosi gotovo 635 tisuća kuna, a bit će sufinancirani sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, Ministarstva regionalnog razvoja i same Općine Hercegovac.

– Mi smo se ove godine prijavili na nekoliko natječaja koje su raspisivala Ministarstva, a na dva natječaja smo ostvarili sufinanciranje. Tako da smo raspisali natječaj za odabir izvođača radova na uređenju javnih površina u središtu Hercegovca dok je drugi natječaj bio uređenje pristupne ceste i staze na groblju u Ladislavu – rekao je načelnik Boro Bašljan.

Plan je da se oba projekta izvrše do kraja godine.

– Izvođači su nam se prijavili, potpisan je ugovor i ako vremenske prilike to dopuste, do kraja godine ćemo nastojati provesti oba projekta. Što se tiče projekta groblja u Ladislavu, neće ništa raskopavati dok ne prođe blagdan Svih svetih – kaže Bašljan.

Radna atmosfera u Hercegovcu tako ne staje, a pitanje tempa kojim će radovi ići, odredit će vremenske prilike.

FOTO: Facebook Općina Hercegovac

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!