S ciljem plaćanja manje penalizacije, Općina nabavila i žute kante za odvajanje otpada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Na području općine Sirač jučer je započela podjela žutih kanti za plastiku. U podjeli kanti Općini je pomogla tvrtka Darkom iz Daruvara koja im je dodijelila popis korisnika koji zbrinjavaju otpad. Ova podjela koja bi trebala dodatno poboljšati komunalnu osviještenosti u općini Sirač sufinancirana je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Najveći cilj nam je da stanovnici općine Sirač što više odvajaju otpad kako bi što manje imali komunalnog otpada. Najgore je to što svake godine plaćamo oko 18 tisuća kuna penalizacije zbog prevelike količine otpada. Upravo smo zato došli na ideju da se podijele žute kante. Inače, imamo 11 zelenih otoka gdje ljudi mogu ostavljati tekstil, staklo, plastiku, zapravo sve ono što im se količinski stvori i prije odvoza ispred kućnog praga – rekao je načelnik Igor Supan.

Uz kante, mještanima su podijeljeni i letci kako bi znali pravilno odlagati plastiku, ali i sav ostali komunalni otpad.

– Važno nam je kod naših mještana još više probuditi svijest o odlaganju otpada jer radi se o ozbiljnoj stvari – dodaje.

Upravo je problem plaćanja penalizacije razlog da se radi o vrlo ozbiljnoj stvari jer, kako kaže načelnik, svaka kuna manje koja se da za penalizaciju je kuna više za neke konkretnije stvari kojima se život u općini Sirač može podići za stepenicu više.

FOTO: Facebook Općina Sirač



PODIJELI S PRIJATELJIMA!