Uz pomoć Ministarstva, mještani dobili dugoočekivani nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima nedavno su dovršeni radovi izgradnje modernog nogostupa. Prva je to faza u dužini od 1563 metra, odnosno na potezu od kružnog toka u središtu Velikih Zdenaca do Trnavskoga puta. Riječ je o projektu vrijednom oko 780 tisuća kuna kojeg je Grad prijavio na “Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Primijetili smo da su mještani Velikih Zdenaca nezadovoljni s nogostupom na kojem je bilo dosta oštećenja, a to su iskazali i preko Mjesnog odbora. Problem je i taj što se kroz Zdence sijeku tri državne ceste pa je veliki promet radio dodatna oštećenja. Građani su to na sve to ukazivali i ja sam te primjedbe prihvatio – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Iako je Grad isplanirao novac dati iz vlastitog džepa, pojavila se mogućnost Programa Ministarstva. Nakon uspješne prijave, Gradu je odobreno vrijednih 450 tisuća kuna pomoći.

– Nogostupa je napravljeno oko 50 posto, sljedeće godine planiramo završiti nogostup, a i za taj dio uslijedit će kandidiranje prema Ministarstvu – rekao je.

Dodaje gradonačelnik kako su na inicijativu mještana uređena i dva parkirališta pokraj višestambenih objekata u središtu Velikih Zdenaca.

FOTO: Grad Grubišno Polje

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!