Općina traži način plaćanja istraživanja Geološkog instituta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Uvijek aktualna tema u općini Šandrovac svakako je klizište, a više o tome zna načelnik Dario Halauš s kojim smo razgovarali o trenutnoj situaciji.

– Odradili smo već dva sastanka sa županom i pročelnicima koji su povezani s takvom prirodnom nepogodom. Konstantno pokušavamo pronaći načine kako bi došli do financijskih sredstava kojima bi platili istraživanje geološkog instituta, te kasnije i sanaciju – rekao je načelnik. Istraživanje Geološkog instituta koje bi trebalo utvrditi što se događa ispod površine, krenut će po završetku vegetacije, naglašava načelnik.

– Trenutno je najvažnije da spomenuto istraživanje započne da vidimo kakvo je stvarno stanje i što se događa, te koje su mjere potrebne. Nakon toga ćemo još intenzivnije tražiti određena financijska sredstva kako bi se ljudima pomoglo i kako bi sanirali štete i otklonili problem klizišta – govori Halauš koji se nada da će se problem klizišta riješiti u što kraćem roku, kako bi mještani mogli nastaviti s normalnim životom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!