Revizija prije deset godina i sada: bezuvjetno mišljenje o gradskim financijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prezentirano je izvješće revizije koja je Gradu Grubišnom Polju dala bezuvjetno mišljenje vezano za financijske izvještaje i usklađenost poslovanja za 2020. godinu. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je nakon toga istaknuo da se vrlo malo lokalnih uprava u RH može pohvaliti bezuvjetnim mišljenjem revizije, objavio je Grad.

-Znak je to da ova lokalna uprava radi u skladu sa zakonom. Naše su investicije velike, natječaji su česti. Europska unija ima svoje kriterije i traži njihovo striktno ispunjavanje i sve je vrlo složeno. Koristim priliku da zahvalim prije svega predsjedniku Vijeća, svim vijećnicima, zaposlenicima, posebice pročelnicima koji vode svoje resore. Moje je da budem ponosan da radim s takvim ljudima, kazao je gradonačelnik Mađeruh.
A, dodatnu jačinu nalazu revizije daje činjenica da je Grad drugi puta u deset godina dobio bezuvjetno mišljenje. Naime, do 2010. godine revizija financijskih izvještaja i usklađenosti poslovanja obavljana je svake godine, a otada periodički. Posljednji puta je obavljena upravo 2010. godine. I tada je Grad Grubišno Polje dobio bezuvjetno mišljenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!