Za svoj rođendan Velika Trnovitica sprema trodnevni program!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Na blagdan Martinja ili svetoga Martina Dan općine slavi Velika Trnovitica. Za svoj rođendan koji polako kuca na vrata Općina je pripremila skroman, ali kvalitetan program koji će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Isti dan obilježava se i Dan Župe svetog Martina. Velika Trnovitica pripremila je trodnevni program, a na sam Dan općine 11.11. na rasporedu je onaj svečaniji dio.

– Na sam Dan općine od 10 do 11 sati imamo doček gostiju. Nakon toga u 11 sati održat će se sveta misa u Župi svetog Martina. Od 13 do 14 sati na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća u mjesnom domu u Velikoj Trnovitici. Nakon sjednice održat će se mali domjenak – navodi načelnik Ivan Marković.

Kroz mjesni dom će se dan poslije, 12.11. moći čuti dječji smijeh jer je u sklopu obilježavanja Dana općine u 17 sati organizirana dječja predstava „Samo stvari sreću znače???“ u izvedbi Bjelovarskog kazališta.

– Za vrijeme predstave također ćemo se pridržavati svih epidemioloških mjera. Očekujemo možda dvadesetak djece što znači da oko cijele organizacije ne bi trebalo biti problema – kaže Marković.

Treći dan obilježavanja Dana općine pripast će velikotrnovitičkim udrugama.

– Predvidjeli smo od 13 sati smotru Vatrogasne zajednice koja će se održati u dvorištu Općine. U 14 sati slijedi nastup KUD-a Trnovitica, a od 14 sati i 30 minuta bit će predstavljanje udruga te druženje uz glazbu te besplatnu degustaciju hrane i pića gdje će naše udruge imati u ponudi gastronomske delicije – rekao je načelnik.

Svega po malo bit će sljedeća tri dana u Velikoj Trnovitici uz, naravno, pridržavanje svih mjera opreza. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!