Općina radi na podizanju standarda života mještana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U Šandrovcu se trenutačno radi na mnogo manjih projekata koje za cilj imaju poboljšanje uvjeta života i rada u općini. Osim toga, radi se i na nekoliko većih projekata, među kojima je i rekonstrukcija dionice županijske ceste u Lasovcu, otkriva načelnik Dario Halauš.

– To je cesta za koju je ugovor potpisan prije nešto više od godinu i pol dana, no asfaltiranje nikad nije zaživjelo te sam sada s novim županom Markom Marušićem dogovorio da bi se išlo u izgradnju i dovršetak te ceste. Riječ je o dionici od kilometra i pol koja se financira po principu 50:50 posto udjela – govori. No, to nije jedina cesta na kojoj se u Lasovcu radi.

– Pokušavamo finalizirati da se u mjestu Lasovac Brdo jedan dio lokalne ceste asfaltira kako se ljudima ne bi prašilo, to je makadam. Tamo nažalost ni nema puno kućanstava, ali i njima trebamo omogućiti normalne standarde potrebne za život – navodi. Načelnik ističe kako će Ministarstvo graditeljstva tu cestu sufinancirati sa 150 tisuća kuna, a nada se da će cesta biti dovršena do kraja ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!