Brojne pogodnosti za mještane u novom proračunu vrijednom 16,5 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Mještani općine Dežanovac pozvani su da sudjeluju u kreiranju općinskog proračuna za sljedeću godinu. Svojim prijedlozima i komentarima mještani tako mogu navesti projekte koje žele vidjeti realizirane na području općine i to u svih jedanaest naselja.

– Svi mještani i sve zainteresirane stranke mogu nam se javiti putem obrasca objavljenog na našim službenim stranicama. Mogu uputiti svoje prijedloge ili aktivnosti, zapravo sve što se može uvrstiti u proračun za sljedeću godinu – rekla je općinska pročelnica Ljubica Saratlija.

Prisjetivši se prošlih godina, Općina gotovo uopće nije dobivala prijedloge svojih mještana.

– Prošlih godina uopće nismo dobivali prijedloge. S obzirom na tu sada već tradiciju, vjerujemo da ni ove godine neće biti puno prijedloga. Nakon što prođe proces javnog savjetovanja, naš proračun spreman je za Općinsko vijeće – dodaje.

Planirani iznos proračuna za sljedeću godinu je 16,5 milijuna kuna, a svi zainteresirani mještani svoje prijedloge mogu dostaviti do 30. studenog. Po završetku savjetovanja, sve pristigle primjedbe i prijedlozi bit će javno dostupni na internetskoj stranici Općine Dežanovac. Proračun za sljedeću godinu, otkriva Saratlija, ima i neke novosti. Poslušajmo koje.

– Izdvojila bih novu stavku potpore za kupnju prve nekretnine mladim obiteljima, što Općina do sada nije sufinancirala. Vrlo smo sretni zbog te mjere, nadamo se da ćemo tako potaknuti mlade da ostanu u našoj općini – rekla je Saratlija.

Što se tiče samih projekata, u Dežanovcu imaju ambiciozne i pohvalne planove.

– Planiramo izgradnju tri nove mrtvačnice, u Goveđem Polju, Kreštelovcu i Golubinjaku. Isto tako, planiramo asfaltiranje doslovno skoro pa svih pristupnih cesta na ostalih grobljima gdje to još nije napravljeno – primjerice put do groblja u Ivanovom Polju, Trojeglavi, ispred pravoslavne crkve u Trojeglavi, parkiralište kod mrtvačnice u Blagorodovcu, put do groblja u Blagorodovcu, parkiralište kod katoličnog groblja u Golubinjaku, i tako dalje – navodi Saratlija.

U proračunu će svoje mjesto pronaći i dežanovački vrtić s obzirom na to da je u izgradnji. Općinski projekti i potpore u punom su jeku, a sve što želite dodati na navedeni popis, podsjećamo da se možete javiti oko kreiranja proračuna do 30. studenog.

FOTO: Općina Dežanovac

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!