Hoće li mobilno reciklažno dvorište potaknuti mještane na odvajanje otpada?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Mobilno reciklažno dvorište u Dežanovcu ove je godine krenulo s upotrebom, a raspored rada napravljen je u suradnji s Darkomom koji upravlja reciklažnim dvorištem. Tako će se reciklažno dvorište jednom mjesečno osam sati nalaziti u Dežanovcu, a svaki drugi mjesec po općinskim naseljima, kaže pročelnica Ljubica Saratlija.

– Predviđeno je da dva sela budu obuhvaćena u jednom danu na način da, primjerice, od 10 do 13 sati bude u jednom selu, a od 12.30 do 15.30 sati u drugom selu. Sve su to naši građani dobili uz Darkomove račune, čitav raspored – navodi. Mještani su već tri puta u središtu općine imali prilike reciklirati otpad, što je, kaže pročelnica, rezultiralo dobrim odazivom.

– U ta tri puta što je mobilno reciklažno dvorište bilo u Dežanovcu, prikupili smo ukupno 90 kilograma otpada, što elektroničkog otpada, što plastike, stakla, korisnog otpada, papira… – nabraja Saratlija. Nadaju se u Dežanovcu da će brojke biti i puno veće jer ipak se svi iznova vodimo logikom osvještenosti i zaštite prirode.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!