Općina uvodi dvije nove potpore za mlade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Prihvati li ga Vijeće, Veliko Trojstvo će sljedeće godine imati proračun od 15 milijuna kuna. Najveći dio kolača od čak sedam milijuna odnosi Kulturni centar koji Općina želi urediti, milijun i 846 tisuća mora izdvojiti za vrtić, uređivat će se komunalna infrastruktura, ali i uvesti neke nove potpore.

-Sufinancirat ćemo smještaj učenika u učenički dom za što smo osigurali 20 tisuća kuna i uvodimo potporu mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja, kupnju prve nekretnine ili dogradnju za što smo u proračunu osigurali 150 tisuća kuna – navodi načelnik Marko Kutanjac.

Na te dvije potpore se, tumači Kutanjac, odlučio zato što je Veliko Trojstvo do sada pomagalo vrtićancima, osnovnoškolcima i studentima, ali ne i srednjoškolcima i mladim obiteljima.

-Nismo imali stavku potpore srednjoškolcima, a kako su mještani pokazali interes da se pomaže i srednjoškolcima uvrstili smo i to. Kod potpore mladim obiteljima je ista situacija. Nismo ju do sada imali, a imamo financijsku mogućnost i mislim da moramo raditi na tome – ističe Kutanjac.

Velikotrojščanski načelnik se nada da će na taj način mlade zadržati, ali ih i privući u svoju općinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!