Štefanje osiguralo potporu za najstarije s najmanjim primanjima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Dio gradova i općina umirovljenicima s malim primanjima isplaćuje božićnicu. Na svoje umirovljenike čije su mirovine daleko od izdašnih nije zaboravilo niti Štefanje koje se odlučilo za nešto drugačiji model. Umjesto božićnice općina isplaćuje jednokratnu potporu koja se može zatražiti i dobiti u bilo koje doba godine.

-Nekima je bilo isplaćeno za vrijeme Uskrsa, nekima za vrijeme ljeta kako su se javili, a sada će biti još jedan dio za Božić. Mogli bi to onda nazvati božićnicom, ali to je ta jednokratna pomoć koju mi isplaćujemo drugu godinu – navodi načelnik Silvestar Štefović.

Pravo na štefanjski dodatak imaju umirovljenici čija mirovina nije veća od tisuću i 800 kuna s tim da oni s primanjima do tisuću kuna imaju pravo na 500, a oni s mirovinom od tisuću do tisuću i 800 na jednokratnih 300 kuna potpore. Uz to za blagdane postoji još jedan znak pažnje.

-Svake godine za Božić i Uskrs najugroženijim članovima naše zajednice podijelimo pakete pomoći s raznoraznim potrepštinama. To je ono što mi možemo učiniti i što činimo za njih – kaže Štefović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!