Centar za pomoć u kući povećao broj korisnika i djelatnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grubišnopoljski Centar za pomoć u kući je povećao broj korisnika i zaposlenika. Nakon završetka projekta Zaželi je preuzeo 60 korisnika kako bi se usluge nastavile zbog čega su i zaposlene dvije djelatnice koje će im pomagati sve do novog projekta Zaželi.

Dodatno su zaposlene dvije djelatnice na određeno vrijeme koje će obilaziti korisnike sve do početka nove faze projekta Zaželi. Iako je vremensko pružanje usluga kraći, jedan put tjedno nego u projektu kada je bio svakoga dana, za sada možemo reći da su korisnici zadovoljni pruženim uslugama jer im je i dalje omogućeno pravo na dostavu namirnica, lijekova, plaćanje računa, pripremu obroka i pomoći u kućanstvu, obavljanje higijene korisnika te prijevozi do liječnika ili po mirovinu – kaže Dijana Šeliš, ravnateljica Centra, koji trenutno broji 100 korisnika.

Nakon što je završena sezona košnje trave oko uže okućnice sa 31. listopada trenutno najtraženija usluga je donošenje i cijepanje ogrjevnog drveta, jer ovu uslugu teško mogu obaviti bez tuđe pomoći, ističe ravnateljica.

– Kako provodimo djelatnost socijalne skrbi u Centru za pomoć u kući poštujemo sve epidemiološke mjere koje je donio Stožer RH. Prilikom obilaska djelatnika redovito se koriste zaštitne maske i rukavice, nazuvci za ulazak u kućanstvo i redovito se koristi dezinfekcijsko sredstvo za ruke. Djelatnici svi posjeduju Covid putovnice i potrebne potvrde tako da dodatna testiranja za sad nisu potrebna prilikom dolaska na posao – zaključuje ravnateljica.

Izvor: Grad Grubišno Polje

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!