Hoće li vijećnici prihvatiti proračun vrijedan preko 20 milijuna?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Nakon uspješno provedenih projekata u ovoj godini, Općina Hercegovac polako razmišlja o 2022. koja donosi nove planove. Općina je stoga prijedlog proračuna poslala članovima općinskog vijeća koje će se održati u četvrtak, 2. prosinca.

– Planirani proračun za sljedeću godinu izuzetno nam je visok s obzirom na to da uključuje dva projekta koja smo nedavno kandidirali na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju – rekao je načelnik Hercegovca Boro Bašljan.

Radi se o projektima financiranim kroz europske fondove kroz mjeru 7.4.1 što znači da oni moraju biti unaprijed uključeni u proračun.

– Zbrojena težina ta dva projekta je preko 11 milijuna kuna tako da nam je zbog njih proračun narastao na preko 20 milijuna kuna. Hoće li jedan od ta dva projekta ili ni jedan biti realizirani, to je teško prognozirati, no oni moraju biti u proračunu – kaže Bašljan.

Riječ je o građevini uz sportske terene u Hercegovcu vrijedne osam i pol milijuna kuna te garaži uz vatrogasni dom u Palešniku u iznosu od dva i pol milijuna kuna. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!