Ponovno velik broj novozaraženih, preminule tri osobe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 1502 slučaja.

Ozdravila je 171 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 75 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1939., 1942. i 1951. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 363 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave virusa na području županije bolest je potvrđena kod 15 671 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana, na punktu u Legradu, cjepivo protiv koronavirusa (prva, druga i treća doza) primilo je ukupno 455 građana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!