Štefanje je po ulaganju u vatrogastvo u Top deset

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Štefanje je dobilo priznanje stranice načelnik.hr za ulaganje u vatrogastvo. Konkretno, ta je općina po izdvajanjima u tom dijelu u top deset hrvatskih općina na što je posebno ponosan načelnik Silvestar Štefović koji je ujedno i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice. Tome je, tumači, doprinjela izgradnja Vatrogasnog centra koji je sagrađen kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja, ali je sama općina platila vatrogasnu opremu. Štefanju je izuzetno bitno imati kvalitetnu vatrogasnu infrastrukturu.

-Općina Štefanje nije pokrivena niti jednom Javnom vatrogasnom postrojbom koje pokrivaju područje svojih gradova. Vatrogasci s područja općine Štefanje izlaze na intervencije na području općine Štefanje, dakle na prometne nesreće, požare ili bilo kakve druge nezgode, skidanje mačaka s drveta – ističe Štefović.

Kritike da je takav Vatrogasni centar za općinu ipak prevelik načelnik odbacuje.

-Ne vidim razlog da smo išli na nešto manje jer sada ovdje možemo smjestiti i vatrogasnu zajednicu i DVD Štefanje, naši mladi vatrogasci ovdje imaju priliku za učenje, imamo zimska osposobljavanja, tri su garaže za vozila što je minimun koji moramo imati kako bi uopće pokrili područje cijele općine – navodi Štefović.

Vatrogasni centar je vrijedan oko šest i pol milijuna kuna, a Štefanje inače za svoju vatrogasnu zajednicu godišnje izdvaja oko 250 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!