Šandrovac ima četiri mjere podrške poljoprivrednicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Šandrovac niti ove godine nije zaboravio na svoje poljoprivrednike. Raspisan je javni poziv za poljoprivredne potpore, konkretno za umjetno osjemenjivanje goveda, umjetno osjemenjivanje krmača, analizu tla i za izlaganje na sajmovima i tržnicama. Ukupan iznos potpore je ograničen.

-Subvencija ide do najviše dvije tisuće kuna po gospodarstvu ovisno o kojoj se mjeri radi. Što se tiče krava, subvencija je 200 kuna s tim da po gospodarstvu sufinanciramo najviše 10 krava, a takav je slučaj i kod krmača – navodi načelnik Dario Halauš.

Potpora po krmači je sto kuna, Općina izlaganje na sajmovima i tržnicama sufinancira s najviše tisuću i pol kuna po gospodarstvu dok je maksimalna potpora za analizu tla 500 kuna. Riječ je o potporama koje su šandrovačkim poljoprivrednim proizvođačima već dobro poznate.

-To su sve stare mjere, propisano je jedno razdoblje za koje je ministarstvo dalo odobrenje, mislim da je to do 2023. do kada one vrijede, a onda imam nekakve svoje vizije kako to korigirati kako bi mjere bile efikasnije i kako bi stvarno poticali poljoprivrednu proizvodnju – kaže Halauš koji ipak još ne želi otkriti planove.

Ove godine je za poljoprivredne potpore osigurano 50 tisuća kuna, a javni poziv je otvoren do šestog prosinca što znači da nemate puno vremena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!