Radna godina, od komunalne do cestovne infrastrukture

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Ove godine Općina Dežanovac bila je vrlo vrijedna što najbolje pokazuju odrađeni ili pokrenuti projekti kroz godinu. Radilo se na svim poljima i područjima, od komunalne do cestovne infrastrukture.

– Istaknula bih da smo izgradili novu mrtvačnicu kao osnovnu komunalnu infrastrukturu koju bi svako mjesto u općini trebalo imati. Radi se o mrtvačnici u Krešetelovcu koja je Općinu koštala oko 300 tisuća kuna. Radove je Općina sama financirala iz svog proračuna bez prijave na neki od natječaja – kaže pročelnica Ljubica Saratlija.

Nadalje, radi se na energetskoj obnovi pročelja odnosno na fasadi i adaptaciji kuhinje u Domu kulture u Dežanovcu. Taj je dom ujedno najveći na području općine.

– U tom se društvenom domu najčešće održavaju neke manifestacije ili školske priredbe jer se zapravo smješten u sklopu škole pa ga i ona dosta koristi. Vrijednost tog projekta je 348 tisuća kuna, a također je projekt financirala sama Općina – kaže Saratlija.  

U Dežanovcu se ove godine brinulo i o cestovnoj infrastrukturi pa je asfaltirana nerazvrstana cesta u Drležu na koju su mještani čekali čak 20 godina.

– Za cestu u Drležu smo dobili 200 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dok je oko 211 tisuća financirala Općina – rekla je pročelnica.

Dvadeset godina mjesta Trojeglava, Drlež i Golubinjak u općini Dežanovac čekaju asfalt na svojoj makadamskoj cesti. – Ceste d.d. asfaltirale su glavni put Trojeglava-Golubinjak. Ukupni troškove Općine bili su milijun i 120 tisuća kuna dok je ostatak sufinancirala Županija kojoj se na tome zahvaljujemo. Mještani sada napokon imaju cestu dostojnu 21. stoljeća – poručila je Saratlija.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!