Besplatne članarine za bebe, knjige za pet kuna, radionice… Nema čega nema!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Malo je reći da Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar u blagdanskom prosincu pod svoj krov donosi bogat program. Tako knjižnica prije svega nudi nezaobilaznu prodaju otpisanih knjiga koja traje sve do kraja godine, a iz knjižnice kažu da je već u prvih tjedan dana kupljena polovica otpisanih knjiga čemu u prilog ide činjenica da se one mogu kupiti za samo pet kuna.

– Ove godine izdvojili smo knjige s Dječjeg odjela i Odjela za odrasle. U tjedan dana kupljena je već polovica knjiga jer radi se o primamljivoj cijeni od pet kuna po knjizi. Dolaze nam učiteljice iz škola, ali i roditelji s djecom s obzirom na to da po prvi puta imamo jako lijepi otpis slikovnica i knjiga za djecu. Isto tako, u slučaju da netko nema ideju što bi poklonio bližnjima za blagdane, daruvarska knjižnica nudi poklon bon od 60 kuna – rekla je ravnateljica knjižnice Romana Horvat.

Godina čitanja, kaže ravnateljica, htjela bi se završiti na jedna poseban način.

– Darivat ćemo 86 beba u našem gradu jednogodišnjim besplatnim članstvom u našoj knjižnici, ali i prvom slikovnicom. Odlučili smo tako jer pedijatri, odgojitelji i učitelji kažu da bi svako dijete prije polaska u školu u svojoj kućnoj biblioteci imati najmanje desetak knjiga. Možda je naš dar dobar poticaj – dodaje.

No, ni to nije sve. U prosincu svakoga četvrtka od 17 do 18 sati daruvarska knjižnica nudi besplatnu radionicu za djecu od četiri do šest godina, a igraonice će biti u duhu blagdana. Ravnateljica najavljuje što su još pripremili.

– U subotu, 11.12. u 10 sati imamo kreativnu radionicu za školsku djecu od 7 do 10 godina koja će izrađivati božićne čestitke. Pozivam i djevojčice i dječake da nam se pridruže – rekla je Horvat. Dok se za igraonicu i radionicu treba najaviti, za one najmlađe sprema se božićna priča koja će se postaviti na Facebook stranicu knjižnice, a koju će pročitati knjižničarka Danijela Marić.

Osim toga, u daruvarskoj knjižnici moći će se pogledati i izložba „Oslikaj naslovnicu omiljene knjige hrvatskog autora“.  – Moram priznati, javili su nam se i neki odrasli korisnici sa željom da pogledaju izložbu. Izložba je zaista jako lijepa pa smo odlučili svima onima koji su sudjelovali sa svojim crtežima pokloniti poklon paket – kaže ravnateljica.

Kao šećer na kraju treba spomenuti i Češki Božić u knjižnici odnosno predavanje i prezentaciju čeških božićnih običaja. Predavanje i prezentacija na rasporedu su u četvrtak, 9. prosinca u 18 sati.

Daruvarska knjižnica odlučila je svojim malim i onim malo većim Daruvarčankama i Daruvarčanima približiti blagdansko ozračje, ali i ljubav prema knjigama i knjižnici koju je najbolje graditi upravo od najranije dječje dobi. Bit će to prava “Adventska balada”.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!