Veliki Grđevac želi sagraditi vrtić za sto mališana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Najslađe ulaganje je ono u djecu i mlade, pa u Velikom Grđevcu posebno veseli plan za sljedeću godinu u kojoj žele početi gradnju novog dječjeg vrtića jer je sadašnji “Slatki potok” postao pretijesan.

-U tom objektu bi bile i jaslice i prošireni vrtić s nekakvom dvoranicom gdje bi se djeca igrala. Imali smo dugi niz godina dječji vrtić koji je pohađalo dvadesetak klinaca – kaže načelnik Tomislav Pavlečić.

To se pokazalo premalim, pa su rekonstrukcijom vrtića osigurali mjesto za 42 mališana. Velikogrđevački vrtić je u sastavu osnovne škole, ali sada žele izgraditi samostalan objekt s većim kapacitetom jer potrebe za tim ima. Sam projekt je gotov.

-Gotovo sva dokumentacija je pripremljena za prijavu. Riječ je o vrtiću za ukupno sto klinaca, dvadeset klinaca za jaslice od prve godine do tri godine, a od tri godine do početka polaska u školu je predviđeno 80 mjesta – navodi Pavlečić.

Projekt gradnje vrtića je vrijedan 12 milijuna kuna, a Pavlečić se nada da će ga iduće godine moći prijaviti na neki od EU natječaja ili povući novac iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!