Nakon šest godina čekanja, troškovi aglomeracije narasli za 60 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Projekt aglomeracije Garešnica-Hercegovac još uvijek je u fazi rješavanja dokumentacije. Načelnik Hercegovca Boro Bašljan kaže da je zbog toga pomalo i razočaran jer je vrijednost same dokumentacije narasla na oko pet milijuna kuna, a od pokretanja cijele priče prošlo je šest godina.

– Garešnica, Hercegovac, tada BB vode i Hrvatske vode potpisale su ugovor gdje većinu troškova zapravo snose Hrvatske vode – kaže Bašljan.

Dokumentacija koja je napravljena prvotno je pokazala da bi projekt aglomeracije vrijedio oko 110 milijuna kuna. No, nakon rasta cijena građevinskih materijala, cijena je dosegnula iznos od 170 milijuna kuna.

– Kao problem se pokazalo rješavanje jednog dijela imovinsko pravnih odnosa. Nakon što se to riješi, vjerujem da ćemo u sljedećem financijskom razdoblju EU imati osigurana sredstva za provedbu projekta – dodaje načelnik.  

Nadaju se u Hercegovcu skorašnjem rješenju projekta aglomeracije jer njegovom realizacijom riješilo bi se pitanje otpadnih voda dva najveća naselja u općini – Hercegovca i Palešnika.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!