Sirač nije zaboravio ni najmlađe ni najstarije mještane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Na blagdansko darivanje nisu zaboravili u Siraču u kojem su razveselili svoje najmlađe i to dvostruko. Siračke mališane su naime istovremeno s darovima obišli sveti Nikola, Krampus i Djedovi Mrazovi na quadovima. Dva djeci omiljena djedice su udružili snage zbog toga što im je pandemija ove godine odnijela neke drage im aktivnosti, pa su ih ovako željeli razveseliti.

-Opet nećemo imati humanitarni koncert jer na njemu bude previše ljudi, pa nismo htjeli ići u taj rizik tako da smo organizirali djeci malo raniji Božić i podjelu božićnih darova s poklonima za svetog Nikolu. Htjeli smo ih malo obradovati tako da ne moraju cijeli dan učiti – kaže načelnik Igor Supan.

Sirački osnovnoškolci se na to nisu žalili, a jednako su, kaže Supan, radosni bili i djeca i oni koji su došli s darovima. Općina nije zaboravila niti na svoje umirovljenike kojima će božićnice dijeliti sutra i preksutra u Hrvatskom domu u Siraču. Bit će to i prilika da općinskom vodstvu kažu što im se u općini sviđa, što im ne se sviđa i što ih tišti.

-Ja ću isto biti tamo u tom odjeljku podjele božićnica tako da uvijek netko može reći ako ga nešto muči, podijeliti iskustvo jer uvijek je od iskusnijih ljudi dobro čuti nešto pametno – kaže Supan.

Sirački umirovljenici s mirovinama do 1.500 kuna će dobiti 200 kuna božićnice, a oni čija je mirovina od 1.500 do tri tisuće sto kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!